Ние сме само част от Природата!
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Начало
Forum
Помощ
Търси
Вход
Бушкрафт България
»
Бушкрафт
»
Бушкрафт, туризъм, къмпинг
»
Таландар
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Таландар (Прочетена 10351 пъти)
gavra74
Full Member
Публикации: 239
Таландар
«
-:
24 Ноември 2013, 15:22:24 pm »
Това е една тежка, но мнооого полезна джаджа за къмпинг. Колеги от офроад форума са пощурели на тая тема - цели 35 страници. Изработва се от диск за дискова брана - запушва се дупката и се слагат 3 крачета с дължина 30-35см. Диска е дебел по средата и тънак в края и това, че се нагрява по средата не пречи - температурата се разпределя равномерно. И е практичен, икономичен, мултифункционален и т.н. С 300-400гр олио опържихме 2 кила картофи и то докато се пекат пържолите. Ето и снимки - на първата обгаря за да махнем ръжда и др. мръсотии, а на втората работи на пълна пара.
Активен
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
ko54
Hero Member
Публикации: 1656
Водолей
Re: Таландар
«
Отговор #1 -:
25 Ноември 2013, 09:16:28 am »
2 в 1 джаджа, хитро, ама тежко и голямо.
За комби-авто-офроуд-буш става.
Активен
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.
jordanov
Sr. Member
Публикации: 298
«
Отговор #2 -:
25 Ноември 2013, 09:45:36 am »
Офф, ще взема накрая и аз да го пробвам това хай-тек чудо... Диск имам, даже и BBQ-то на село е такова... И на първо време без крака - в дворни условия на триножник, на полеви условия - според местността
Активен
gargo2
Full Member
Публикации: 123
«
Отговор #3 -:
25 Ноември 2013, 11:30:50 am »
Това много ми прилича на китайския тиган.Преди време си мислех за нещо такова но идеята за диска от брана ми е тъкмо на място.Може да се спести носенето ако разполагаш само с колело и собствените си крака (най-често само с крака)ако си го държиш някъде сред гори и планини къде си ходиш често -нещо като упорен пунк.Смятах за такива цели да си скрия по някой сач но и такъв тиган има своето място .
Активен
gavra74
Full Member
«
Отговор #4 -:
25 Ноември 2013, 20:06:23 pm »
Триножника става, стига да е 30-35см висок. Или поне опитите показват че това е оптималната височина.
Вярно, че е приложимо само ако се пренася с МПС, но за сметка на това печеш пържоли, пържиш картофи, приготвяш зеленчукови смеси с гъби и т.н. и т.н.
Китайците наистина имат такова чудо, но то е конус и се слага на некви дзверски горелки.
Активен
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Mavrud
Hero Member
Публикации: 645
«
Отговор #5 -:
27 Ноември 2013, 18:08:45 pm »
Таландарът ми се види харно нещо. Грехота ще да е, ако човек живее в къща с двор или има вила и да няма такова нещо.
Ние ползваме чугунен китайски уок с плоско дъно. Стените му са малко по-стръмни от на таландара. Ползваме го в апартамента на обикновен газов котлон. Ще го прекръстя на апартаментски таландар.
Явно ще трябва да си търся диск от дискова брана ...
Активен
Не се взимай толкова на сериозно.
gavra74
Full Member
«
Отговор #6 -:
30 Ноември 2013, 19:01:37 pm »
уйде ни селското стопанство...
Активен
jordanov
Sr. Member
Публикации: 298
«
Отговор #7 -:
26 Април 2016, 12:18:57 pm »
Дойде му реда най-накрая и на това чудо
както съм казвал - стара къща, сичко има - та малко железце от тавана, малко инструмент, пата кюта и взе че стана.
Крака по-нататък, да се избистри идеята, засега на саджака и предприемане на мерки за подсилване на обяда
пълна импровизация, но без забележки. Сега по празниците ще има гурме изпълннения, да се надяваме.
А да. Инструмент с дълга дръжка е задължителен - в случая вилица с изрязани средни зъби.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
Бушкрафт България
»
Бушкрафт
»
Бушкрафт, туризъм, къмпинг