Сред Природата > Лов и риболов

С въдица и фотоапарат на реката

<< < (3/3)

Tzekov:
Привет, от доста време ловя единствено на муха и блесна и бих искал да споделя няколко снимки от 2009 г. направени на река Осъм. За около час и половина 4 щуки, всичките благополучно върнали се обратно в реката.
Въдица и макара- Шекспир. Блесната е мепс Лусокс 3.
http://urukhai2.snimka.bg/hobby/mora-2.427199

Mavrud:
Tzekov, добре дошъл във форума.
Видях ги аз тия щуки, докато разглеждах мората и ми напълниха окото.  Ако имаш скорошни снимки на зимна щука - пусни някоя да ни зарадва.

Аз също харесвам блесните Mepps. Особено съм доволен от модела XD за плитки води, срещу течението.
Интересно за Mepps - при една презентация по руски рибарски канал, водещия каза, че Mepps произвеждат, качествено и евтино и затова никой няма интерес да ги фалшифицира. Не знам дали е вярно. Моите Mepps дали са истински или не знам, но играят добре във водата. Даже понякога и риба хващат ;) .

Tzekov:
Моето мнение за Мепс е че за момента са едни от най-добрите блесни. Особено Лусокса.Уникалното на тази блесна е че дори и при много бавно водене листото не спира да се върти, другото и предимство е че създава много вибрации. 90 процента от уловените щуки са на нея. Блесната се държи много добре и при замятане срещу течението, на едно състезание на тунджа се хванаха няколко риби по този начин. Аглиата и Комета вече са малко по-бързи, те искат доста по-живичко водене за да се върти листото.Със тях тактиката ми отново е замятане срещу течението/успоредно на него.Ако е по-бърза водата- и блесната се води по-бързо.
От другите марки блесни ви препоръчвам Моска. Не знам дали са имитация или лицензно производство но те са ми вторите по предпочитание след Мепс. На външен вид и игра са почти едно към едно.
За много бърза и дълбока вода са много подходящи Байрон-доста тежки и бързо слизат на работната си дълбочина преди да ги е отнесло течението.
имам две есенни щуки, утре ще пусна снимки.

Tzekov:
Септември, 2014 г. , Рибни езера
http://urukhai2.snimka.bg/fishing/ribni-ezera.832869.33922015

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия