Сред Природата > Лов и риболов

Минимум въдичарско оборудване в раницата?

(1/2) > >>

Hobo:
Хубаво е човек да има със себе си някаква въдичка с която да си запълни времето или да поначеше крастата ако попадне на водоем или река по време на поход. Спомням си една година в Китен. Колективно изгоряхме здраво и на другия ден не ставахме за плаж. От скука отидохме на пристанището. Пътьом купихме една въдичка от онези сувенирните за курортисти. Един по-висок изсъхнал балдаран за пръчка и бели охлювчета, които събрахме от околните тръни, за стръв. Метнахме на майтап, а то стана една... Цяла кофа илария. Пуснахме я, защото не бяхме подготвени да я уползотворим, но удоволствието от риболова беше пълно!

Сериозен въдичар не би тръгнал за някъде без необходимия минимум такъми достатъчни поне за един неангажиращ риболов на река, язовир или море, затова въпроса ми е към вас.  Какво носите със себе си? Какъв е според вас този необходим и достатъчен набор от такъми и въдичарска екипировка, та хем да не тежи и пречи по време на поход или екскурзия, хем да е достаъчен за един приятен риблов, ако се появи такава непредвидена възможност?

Valenti:
Щом е за чесане на крастата, една страхотна идея от youtube как да си направим гривна от паракорд с вградени кукички, месина и малки оловни топчета. На мен ми хареса, защото гривната си я носиш постоянно и когато се наложи, човек разполага с въдичка!  ;)

ето и клипчето:     
http://www.youtube.com/watch?v=yVYr01_VcZA&feature=related

   

cat:
Необходимия минимум е 4м влакно и 5\6 куки рзличен размер и нож . Как се работи с тоя минимум с ножа отрязвате някоя хубава 3м млада издънка добре е да е достатъчно гъвкава и лека, поодялватея малко така че  да заприлича на нещо, връзвате куката за влакното а влакното да пръчката улавяте си един скакалец или друго предпочитано от рибата насекомо . Приближавате водата така че рибата да не може да ви види или усети и поднасяте насекомото така че леко да докосва водата но не да потъва . Размера на куките е много относителен зависи каква риба се гони и какъв размер е рибата. А влакното въпреки че всички ще кажат че посочвам дебели влакна трябва да е със сечение между 0,14 и 0,20 мм , понеже дървения прът няма гъвкавоста на въдичарски прът и там натоварването се поема от влакното затова е препоръчително да са по дебели влакната а като не го потапяте във водата и рибата няма как да го види та затова не е проблем че е по дебело .

cat:
http://www.fishing-mania.com/school/ Клегите от Фишинг мания за показали много добре как се връзват куки за което голямо благодаря че трудно се обяснява .

divaka:
Аз си нося винаги 10 м плетена корда няколко кукички и топченца олово,плетената корда е много здрава и може да се ползва за поправяне на някой друг шев.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия