Сред Природата > Велотуризъм

5 дни-636 км. с велосипед!

<< < (2/2)

meco puh:

--- Цитат на: Gergoff в 03 Септември 2013, 15:24:57 pm --- ...Неизвестността също е тръпка, не знаеш какво те очаква във всеки един момент и какво ще те изненада. Не се натоварваш с тежки планове, часови нормативи, неприятни срещи. Сам си във всеки един момент, когато поискаш. Психическата отмора е по-сладка и от физическата. Не мога да опиша всички чувства, те са богата смесица от положителни и отрицателни такива. Но положителните вземат връх!

--- Край на цитат ---
Именно неизвестноста е една от най-сладките неща. Това, далеч по-добре се усеща в планината. Там почти няма известно, особено ако не си минал по този път преди. Дори да съм минал, поне аз не помня почти нищо от предния път. Този път е толкова дълъг и толкова разнообразен, че е невъзможно да се запомни дори 1/100 от него. Ако можеше да се запомни, нямаше да има положителни емоции и никой нямаше да минава втори или трети път по една и съща пътека. Запомня се най-важното, най-фрапиращото. А то е едва стотна или хилядна част от всичкото и се променя до следващото минаване. Затова има хора, които десетки пъти минават по една и съща пътека. Затова минах 3 пъти по маршрута Ком Емине, затова се изкачих 41 пъти на връх Ботев. Ако имам възможност и сили ще продължавам. Ще продължавам, защото си струва да вървиш с часове, за да изживееш един миг щастие. Това щастие е сладко, защото е постигнато с огромен труд. Дареното щастие не е сладко.

Hobo:

--- Цитат на: Gergoff в 03 Септември 2013, 14:34:48 pm ---Хобо, за първи път днес се усмихнах. Даже разсмях. Оправи ми настроението, през първия ми работен ден, след почивката. А знаеш колко е гаден първия ден, след отпуска, нали?! Но коментарът ти ме развесели искрено.
--- Край на цитат ---

Радвам се, че и аз съм направил нещо хубаво за теб в замяна на удоволствието, което получавам докато ти чета пътеписите.  Продължавай да пътешестваш и не спирай да пишеш.Може още някой като мен да се вдъхнови от разказите ти и да почисти паяжините от отдавна захвърления някъде  велосипед. Между другото вече стигнах до 30км велопробег на ден и продължавам с амбицията да го увеличавам. Вярно "сърбят краката" :D. Бъди здрав!

Valenti:
Хобо,не ти вярвам, че най-сетне си започнал да връткаш педалите!  ;D  Ще започна,когато постнеш най-сетне някоя снимка с колелото!  :P

Hobo:
Valenti681, аз съм вече на възраст на която нямам нужда да се доказвам пред когото и да е и за каквото да е. Така, че не ме касае кой какво вярва. Ще карам докато и колкото ми е кеф. Може още утре да ми мине мерака, не се знае.

meco puh:

--- Цитат на: Hobo в 06 Септември 2013, 22:31:45 pm ---Valenti681, аз съм вече на възраст на която нямам нужда да се доказвам пред когото и да е и за каквото да е. Така, че не ме касае кой какво вярва. Ще карам докато и колкото ми е кеф. Може още утре да ми мине мерака, не се знае.
--- Край на цитат ---
А моя мерак не е умрял. От 1993 г до 2001 г въртях яко. Около 8 години бях на две колела. По 40 км всеки ден. Въртях сутрин на работа 20 км, и вечер 20 км до в къщи с колело Балкан Ловеч.
Колко ще ми е драго и сега да имам един планински бегач и догодина да тръгна с него на Ком Емине!!! Благодат. ;D
Жалко, не мога да си позволя такъв лукс :( Трябва да гладувам 5 месеца - 5 пенсии.
А би било хубаво да видя и лукса, как се минава Ком Емине с велосипед(на две колела).

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия