Автор Тема: Сиджимка  (Прочетена 14737 пъти)

gavra74

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 239
Сиджимка
« -: 24 Януари 2016, 22:07:12 pm »
Здравейте  .
Преди няколко дена открих един начин да си нося фенера (подходящ е и за нож, ключове и всичко дребно, което има халка - в дадения случай е фенер) и реших да го споделя. Като казвам “открих” не претендирам за откриване на топлата вода - все някой някога ще се е досетил за същото, но не съм срещал нищо писано по въпроса.
Тъъъъй, по същество. Става въпрос за въженце с дължина около 70см (конкретно мойто е 72 см, но май ми е лабавичко) и с малки карабинки от двата края.

Първия вариант е когато единия край е закачен за фенера, който е в калъфа, а другия - за гайката на колана/панталона. До тук - нищо ново:


Втория вариант е за носене на врат - откачаме карабинката от гайката на колана/панталона и я закопчаваме също на халката на фенера и си я овесваме на врата.

Конкретно при мен, поради характерните особености на коремната област фенера не виси отвесно надолу, а е леееееко повдигнат и свети 1 метър пред мен, което си е удобство.

Третия вариан е за работа/носене в ръка, като се прекарва през китката. Предпазва от изтърване на нещото си в най-неподходящия момент - или си на високо, или си в лодката, или е нощем, или един бог знае какво. Та както въженцето е закопчано с двете карабинки за халката, го усукваме във формата на осмица

Сгъваме осмицата през средата и свободния край отива към карабинките

и го прекарваме/закопчаваме с тях

Трябва да се носи така, на два ката, за да не се стегне около китката и да се удължи “сиджимката”. Като се сложи на един кат на клон ще се самонатяга под силата на тежестта си.
Това е от мен. Надявам се да съм бил полезен. Лека вечер и наздраве
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

ko54

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re: Сиджимка
« Отговор #1 -: 25 Януари 2016, 08:49:13 am »
Браво!

Дългите връзки за обувки също стават за такива сиджимки.
А на тая гайка едно време влачехме манерки.  :D

P.S. Конецът в единият край на сиджимката е почнал да се разплита, гледай да не посееш някъде готиното фенерче. 
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gavra74

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 239
Re: Сиджимка
« Отговор #2 -: 25 Януари 2016, 17:10:56 pm »
Видях го, ама нямаше как да прекъсвам снимките. Холивуд не спи  :P Вече е накапан с моментно лепило,
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква