Здравейте. Не можах да намеря отделна тема за печката Hobo stove и затова отварям отделна като в нея ще наблегна на стойката. Печката малко или много е всеизвестна

Ще прескоча подробностите около оразмеряването и пробиването на дупките.
Дадената стойка е направена от съединителните елементи от лустърклейма, в моя случай 6 квадрата

Използвал съм 3 броя. На три от оригиналните болчета завивам по една гайка за скъсяване на резбата - беше между 14 и 16 часа и не исках да бръмча

Съединителните елементи ги сложих от вътрешната страна - и аз не знам защо. Стегнах ги с оригиналните болчета ама само от едната дупка - в моя случай - долната.

Благодарение на "скъсената резба" улея беше свободен и през него можеше да преминава кабела свободно

За горната дупка използвах друго болче с по-хубава глава.
От електроди направих самите поставки.

Дългия край слиза до дъното в "походно" положение и се изкарва нагоре в "работно" положение - в зависимост от големината на огъня. За сух спирт (спиртник) ще е максимално надолу, а при огън с дърва - ще се вдигат според зависи. Ще се застопоряват от горното болче.
Тука е в "походно" положение

По този начин поставките затварят дупката на печката и ако в нея се сложат дреболии те няма да се изсипят.
Тука е в работно положение когато канчето е с по-малък диаметър от печката и пламъка няма да е голям - сух спирт/спиртник

Тук е в работно положение с максималния капацитет във височина на огъня и ширина на съда

Ширината може и да е по-голяма, но за тая кутия сметнах, че е достатъчна. Тиганчето и купата от армейските се побират идеално

Следва обгаряне и боядисване с термоустойчив спрей.
Предимството на тая стойка е, че е универсална за различни размери на съдове и големина на пламъка. Може и да се използва и при печката на дъвесна газ, като се монтира между двете кутии.
Минуса е , че за застопоряването е необходима отвертка. Е, може да се завари малка пластинка за да се развива/затяга на ръка. или да се залепи с лепило за метал, но тогава пък цената на проекта се уголемява значително. До тук е 1.80 за 3 бр лустърклейми и 0.48 за 3 бр електроди.