Автор Тема: От нищо нещо ;)  (Прочетена 96953 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Re: От нищо нещо ;)
« Отговор #90 -: 09 Декември 2013, 23:34:43 pm »
Тази е много хубава,с подобни размери като моите ли е ? Хващал ли си нещо с такава?
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #91 -: 10 Декември 2013, 07:22:08 am »
Не, не съм. Това е снимка от мрежата, като пример. 

В смисъл, че в дивото едва ли ще имаме готови чамови дъсчици под ръка, та ако се наложи, ще трябва да се търсят подходящи по форма и размер клонки от дърво или храст.

Правил съм нещо подобно като харпун, даже смятах да го тествам в едно малко вирче около 3 метра в диаметър, като пусна купена жива риба от магазина.  Без майтап!  Обаче така си остана само като намерение, уви.   

Тези снимки също са от мрежата, щото нямам свои. Но "крайният продукт" изглеждаше горе-долу така, вързан с най-обикновен канап.  :D

Дописвам си. Харпунът, преди да го стегна с канап, го "изпекох" на огън, за да стане по-здрав. Самата пръчка беше от лешник.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
« Отговор #92 -: 10 Декември 2013, 10:41:03 am »
Ами значи остана вече да се пробват, харпуна е супер имам мерак да хвана и така. :)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
« Отговор #93 -: 30 Януари 2014, 20:18:14 pm »
Ще споделя тук една елементарна непритенциозна скара направена за около 10 минути. Интересното е, че е ефективна и може да се направи много лесно,също така може да бъде направена и много по-добре,както и да е в конкретния случай не можех да подбирам много материали,важното е,че свърши работа. :)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #94 -: 30 Януари 2014, 21:11:18 pm »
Умно.
По побелелите въглени на втората снимка съдя за финото отношение на автора към храната.
А се иска и търпение....

Не се взимай толкова на сериозно.

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
« Отговор #95 -: 30 Януари 2014, 21:57:55 pm »
Умно.
По побелелите въглени на втората снимка съдя за финото отношение на автора към храната.
А се иска и търпение....

Благодаря колега...жарта малко беше слаба тук,искаше се повече време за доопичането не месото,тук не е съвсем готово,но накрая стана доста вкусно.

доневпг

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
Re:От нищо нещо ;)
« Отговор #96 -: 21 Април 2014, 19:09:27 pm »
Също така интересно дали стойки от този сорт могат да се куплират по някакъв начин с флакони за пълнене на запалки:

http://www.ebay.co.uk/itm/Outdoor-Gas-Bottle-Adaptor-Transfer-Nozzle-Connector-for-Camping-Stove-Burner-/390820267107?pt=UK_SportingGoods_Camping_Accessories&hash=item5afeb40463

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #97 -: 22 Април 2014, 13:41:16 pm »
Доневпг, добре дошъл във форума. За съжаление преходника, към който си дал линк, не става за обикновени газови бутилки предназначени за пълнене на запалки. Той е за едни други бутилки, които са предназначени за газови котлончета и външно много приличат на тези за запалките, но имат една съществена разлика в конструкцията на фланеца в горния им край. Тези бутилки са приблизително два пъти по-евтини от другите с резбата, но за съжаление са все още малко разпространени в България, което прави намирането им затруднително. Освен това, въпреки че са почти два пъти по-евтини от тези с резбата те все още са два-три пъти по-скъпи от бутилките с газ за пълнене на запалки.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

TRAMP

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #98 -: 15 Май 2014, 16:01:35 pm »
здравейте, стига само съм чел :) от години чета този форум време е да зема да пописвам. тъ...
  пълниха такива бутилки в един магазин в софия срещу левче (но затвориха преди време) със обикновена домашна голяма газова бутилка и пригоден вентил с кранче и приставка правена от стругар която просто се навива. ще питам ако пазят накрайника ще го снимам и кача,
 и една идея за прибори- обикновени вилица и лъжица режете половината от дръжките и дупчите по една дупка в края. после един нит и готово имате си хубавки сгъваеми прибори.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #99 -: 31 Юли 2014, 02:21:54 am »
Преди известно време ми дадоха една бензинова каталитична печка за ръце. Kent подкарах я  ;D
Изглеждаща ето така:

Печката е жалка имитация на японските и определено не работеше. Преди ден случайно минавах покрай една сървайвъл кинкалерия и какво да видя, продават катализатор на zipo. Закупено за цена от 15 лева и днес проведох тест резултата е повече от задоволителен 10,30 часа работа (не напълнен до края резервоар). Има малко за доизкусуряване, но това малко по нататък. В заключение гордите собственици на китайските ментета (често продавани като продукт за немската или британската армия) с този ъпгрейд могат да имат един добър заместник на японския оргинал.   
За ревюто на китайчетата прочетете ТУК

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #100 -: 08 Май 2015, 16:15:13 pm »
Как да направим торба от вино 3л (5л) по-лесна за пълнене?
Идеята е от youtube в клип на Junglecrafty.
Освен торба от вино в кутия (bag-in-box) ще ни трябва и пластмасова бутилка от бира или безалкохолно.

Режем бутилката близо до гърлото. Със запалка заобляме леко отрязания ръб да не реже. Режем края на торбата и пъхаме пластмасовото гърло вътре и завързваме.

Аз съм използвал възел “двоен констиктор” (double constrictor). Може би ще стане и с амфорен възел, но той по-лесно се разхлабва (когато не е натегнат) .

Можем да поставим “тубата” в мрежа от картофи/лук и нея да окачим, за по-голяма сигурност.

Мисля си дали няма да е по-добре торбата да се среже по диагонал. Така ще остане повече материал от нея около гърлото на бутилката.

Гърлото на пластмасовата бутилка може да се монтира към торбата и без връзване. Тогава изрязаният отвор на торбата се напъхва в гърлото на бутилката от обратната страна,  изтегля се от другия край и обгръща резбата. Капачката на  бутилката се завива отгоре и държи достатъчно здраво.

Не се взимай толкова на сериозно.