Автор Тема: Тактическа Раница 5.11 Rush 24  (Прочетена 1648 пъти)

Marcinkov

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 352
Тактическа Раница 5.11 Rush 24
« -: 14 Юли 2016, 20:55:37 pm »

Така наречените тактически раници са един от най-популярните продукти от портфолиото на фирмата 5.11 Tactical.
Преди известно време направих представяне на модела Rush 72 и понеже не ме свърта, реших да ви представя и средния модел от линията - 5.11 Rush 24.

Както се досещате, номера на модела (24) подсказва и предназначението на раницата, а тя е да събере провизии и всичко необходимо за да изкарате едно денонощие на открито. Предвид размера( 51cm x 32cm x 20cm), вместимостта от 32.7литра и множеството опции за закачане на допълнително оборудване, съм сигурен че раницата ще ви помогне да преживеете повече от 24 часа навън. Теглото е значително и е 1,67кг.

Чисто на външен вид модела е на границата на по-обемистите раници и за едни може да е перфектна за ежедневни нужди, а за други да идва по-голямка и затова има и по-малък модел Rush 12. За моите ежедневни нужди раницата е голяма, но въпреки това ме устройва перфектно заради страхотното качество, множеството отделения и джобове, както и заради Molle системата за закачане на всякакви допълнителни приспособления и екипировка. Нали сме си идиоти и обичаме често да мъкнем повече от необходимото и Rush 24 ни задоволява тези ниски страсти.

Говорейки за качество на използваните материали съм длъжен да спомена и какви точно са те. Раницата е изработена от 1050D nylon със PUx2 покритие против проникване на вода, а вътрешните отделения са от 210D nylon със PUx2 покритие, докато всички ципове са YKK със пластмасови накрайници от UTX-Duraflex. Пластмасовите накрайници от Duraflex са много добре изработени и изключително удобни за използване, включително и с ръкавици. Предварително се извинявам за не дотам добрите снимки и използването на няколко от Нета.
А ето така изглежда устройството на Rush 24 по схема:
Дизайна на носещата система от презрамки позволява теглото на раницата да се разпределя равномерно, дебелината и материала на дръжките също спомагат за комфорта при носене на по-тежък товар. Може би само хората с значително по-дебели вратове ще изпитват някакъв дискомфорт от дизайна при врата. При мене изобщо няма такъв кахър. Ремъкът за пристягане на гръдния кош е еластичен и е захванат към презрамките с така наречените C-loops, които могат да се регулират по височина или да бъде премахнат по желание.
Закопчалки от Duraflex са вградени в презрамките с цел бързо или наложително освобождаване. Налични са и токи за колан за кръста, поради липсата на вграден такъв. Снимката е от интернет.
Задната част за гърба е много добре и качествено изработена, предоставяйки максимален комфорт, вентилация и добро сцепление, заради двете гумени вложки отдолу до дренажния отвор на отделението за хидратиращата система. Отдолу на раницата има и два допълнителни дренажни отвора за главното отделение.
Достъпът до отделението за хидратиращата система е изключително лесен, като за улеснение могат да се подвият назад презрамките и да се открие цялата задна част. Достъпът е чрез два YKK ципа, като в задната част на отделението има и вградена пластина за удобство, която може да се премахва по желание. Маркучът се прокарва през главното отделение и излиза през един от двата вградени отвора от двете страни на дръжката за носене. Като вече всеки си решава от коя страна да го прокара.Отгоре на раницата е и подсилената дръжката за бързо вдигане, като точно зад нея се намира и малкото отделение с цип и материал подобен на полар за чупливи предмети от сорта на очила и електроника.
От двете страни на раницата има по един ред компресиращи колани и шест реда Molle Pals за допълнително оборудване. Също така от двете страни са разположени и двата странични джоба, които могат да поберат малка бутилка с вода с диаметър 7,4см.Отпред са разположени два джоба, единия от които е малък и разделен на две отделения, всяко с отделен цип за отваряне и два реда Molle Pals, като горното има и велкро за закачане на инициали и нашивки. Двата малки джоба са много удобни за различни дребни нещица, като имат цели три отделения в тях, едното от които е мрежесто с цип. Могат да съберат доста полезни джунджурии в тях.


Под горния малък джоб се намира и големия такъв. От външната страна отпред на главния джоб има велкро отделение за нашивки, както и пет реда Molle Pals за закрепяне на различна екипировка.
Джобът се отваря с два YKK ципа, като е разделен на множество отделения с цел организация на по-дребните вещи, инструменти и друга ЕДЦ екипировка. Състои се от десет организационни отделения като има три за химикали и още два държача за ключове. Всичко е подредено и много добре направено с цел удобство. Може да поберете всичко от мултитул до неща от медицинска или първа необходимост, както и фенери и сгъваеми ножове.Първата снимка е от нета:
И като за последно идва и главното отделение на раницата, то се отваря изцяло от два ципа и достъпът до него е повече от перфектен. Предната част е заета от две мрежести отделения отварящи се с ципове, като горното е с достъп от горе и отдолу. Под тях е разположено и едно затворено отделение с цип. Всичко това позволява да сложите бельо и чорапи, както и допълнителни медицински принадлежности, ако желаете. Основната част е доста обемна и позволява прилично количество дрехи и вещи по ваш избор, като е налично и още едно мрежесто отделение с цип. Има и отделение с ластик за пристягане, където може да сложите таблет или в краен случай лаптоп, но не мисля че ще е много удачно без допълнително укрепване.

В заключение ще кажа че качеството при 5.11 е на възможно най-високо ниво и от към материали и от към разпределение. Ако не ви притеснява тактическото излъчване, то Rush 24 e вашият избор.