Автор Тема: Ревю на Acebeam EC32 1200lm  (Прочетена 1614 пъти)

Marcinkov

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 352
Ревю на Acebeam EC32 1200lm
« -: 12 Декември 2015, 20:18:41 pm »
Здравейте колеги, днес ще направя кратко ревю на най-новото попълнения в нелошата ми колекция от фенери - Acebeam EC32 1200lm.

Фенера пристига в семпла картонена кутийка в която освен него има двойка резервни О-рингове, резервна гумена капачка за задния бутон и инструкция за използване. Както виждате доста семпло окомплектоване в което се набива на очи липсата на калъфче за носене и връзка за ръка.•Фенерът наподобява като размери и форма тези на преките си конкуренти в този сегмент - Fenix PD35, Nitecore P12 и Thrunite TN12, като външно го отличава най-вече оранжевия цвят на бутона за смяна на режимите на светене, но пък изостава от конкурентите си откъм окомплектовка.•Acebeam EC32 разполага с гладък и компактен по размери рефлектор с диаметър от 24мм. Поради неголемите си размери е много подходящ за ЕДЦ с тактически привкус, който се дължи на задния бутон за включване и съответно изключване на фенера. Подходящ е също и за лов, охрана, туризъм и офроуд.•Разполага с най-новия диод на Cree XP-L, който се явява пряк наследник на емитерите от XP-G и донякъде XM-L2 поколението. Емитерът доставя изключителните 200 лумена за watt при 350 mA, гарантирайки 1226 лумена при размери 3.45 mm x 3.45 mm и 50% увеличение на производителността. Поне така твърдят от Cree.

•Фенерът може да се използва и в положение свещ като стои доста стабилно в тази позиция на светене.•Клипсът определено не ми допада нито като цвят, нито като изработка и монтиране. Общо взето стои като харизан и взет отнякъде просто ей така. Клипса действа и като противодействие срещу претъркулване на фенера при гладки повърхности.

•В Acebeam EC32 1200lm има повече място за по-големи защитени батерии. Фенера е съвместим също и с батерии с гладка площадка на положителния терминал. Като за препоръчване е използването на литиево-йонни акумулатори от типа 18650, но за да постигнете максималната му и толкова ясно заявена в заглавието мощност, ще са ви нужни двойка прясно заредени литиеви батерии от типа CR123. За съжаление техния капацитет е по-скромен и не вярвам да се наслаждаваме на тези 1200 лумена за дълъг период от време. Не мога да кажа дали фенера има степдаун в мощността при по-продължително светене, защото такава информация липсва. Явно ще трябва сам да тествам, но засега не съм имал достатъчно време за това.•Управлението става посредством задния тактически бутон за запуск и изключване и след включването му режимите се сменят чрез страничния(оранжев) бутон в последователност Firefly(Светулка 0,3лумена) - Слаб(30лумена) - Среден(250лумена) - Висок(550лумена) - Турбо(1200лумена при две CR123A). Фенерът запаметява последния използван режим и при включване се стартира точно той. Няма памет за Стробоскопичния режим(1200лумена), който се активира при кратко задържане на бутона за смяна на режимите.

•Въпреки доста скромните размери на рефлектора фенерът има доста впечатляваща далекобойност в Турбо режима, като същевременно осветява и доста широк периметър. От компактните модели няма друг който да е толкова ярък и мощен. Olight S30 Baton в Турбо режим с презареждаеми батерии е много ярък и светещ, но дори и той не може да се мери с Acebeam EC32, който има и предимството на по-дълбокия рефлектор. Като разликата между двата фенера е и при дължината или изобщо в цялостната им големина която е твърдо в полза на Acebeam EC23.


Ето и малко сравнителни шота за онагледяване. Съжалявам за недобрите снимки и не знам дали ще покажат реалните разлики, но това ми позволяват възможностите. Гледайки снимките съпоставени една до друга се вижда че може би Olight S30 в Турбо режима е по-ярък, но това изобщо не е така и явно ще трябва да вземам уроци по фотография.

Acebeam EC32 слаб режим(горна снимка) и Olight S30 слаб режим(долна снимка). И двата фенера са със двойка RCR123 батерии.
Acebeam EC32 среден режим и Olight S30 среден режим.
Acebeam EC32 силен режим и Olight S30 силен режим.
Acebeam EC32 Турбо режим и Olight S30 Турбо режим.


Ето и малко ТТ данни:

•Размерите са съответно: Дължина: 137,5мм, Диаметър: 24мм(на рефлектора) и 24,5мм (при опашката).

•Водоустойчивост: стандарт IPX-8, работи под вода до 2 м. дълбочина.

•Удароустойчивост: падане от 1 метър върху твърда повърхност.

•Видимост макс. разстояние: 223 метра.

•Tяло от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие.

•Има пет нива на мощност -Турбо (1200лумена: 1,1час), Висок (550: 2,3часа), Среден (250лумена:6часа), Слаб(30лумена:70часа), Firefly(0,3луменa: 1200часа) плюс стробоскопичен режим(1200 лумена: 2,3часа).