Здравейте приятели! Отдавна се чудих, дали е възможно освен супички, чай, кафе да си направя на спиртника.... ПИЦА КАЛЦОНЕ?!?!

Днес най сетне се престраших,запретнах ръкави и .... пробвах да видя какво ще се получи?
Рецепта за пица Калцоне (по бушкрафтърски)

made in Valenti
1.една гъбка(печурка)
2. 30гр. кашкавал
3. няколко резенчета саламче
4.половин глава лук
5. около 50мл. олио
6. 200-250 гр брашно
7.щипка сол, черен пипер
8. 2с.л. доматено пюре( аз използвах домашна лютеница)
Ето нагледно продуктите:

в една пластмасова купичка изсипвате брашното, след това вода и 1с.л. олио. Бъркате енергично с дървена лъжица ,докато се получи хомогенна смес

артък -тесто! После с ръчички хубаво се омесва ,за да стане така:

пак с ръце се разстила така:

...в същото време запържвате нарязаните:салам,лук и гъбката...

намазвате тестото със доматеното пюре(лютеницата)....

....след това поставяте леко пръжнатите продукти+ нарязан кашкавал и затваряте пицата на две! В моя случай аз я направих като ,,вързопче", и сплесках като голяма палачинка,за да запълни дъното на съдът.

намазвате леко дъното на съдът с олио, и слагате тестото да се запече. От време на време разтръсквайте съдчето за да не загори пицата. Едната страна се изпича доста бързо- около
4-5 мин.!

...ето едната страна лееекичко прегоря!

, щото не разтръсквах тендЖУрката


а другата вече се получи по-добре:

...готовата пица гарнирана с ивички кашкавал(останали от плънката)


Да Ви споделя че ,пицата си беше много вкусна и добре изпечена!
Идеално може да се направи в полеви условия, на ръчно изработен примус като моя!
