Автор Тема: Мини Газово котлонче  (Прочетена 32576 пъти)

jose

• Sr. Member
  • Публикации: 331
    • OLIGHT BULGARIA
Re: Мини Газово котлонче
« Отговор #30 -: 03 Април 2013, 17:36:01 pm »
Aaa...разбрах но с малко закъснение.
Вече купих онова лидълското. Изглежда добре, пище че с една бутилчица кара 2- 2,5 часа (190гр.)
Понеже е изцяло от пластмаса, предполагам , че доста ще се нагрява (все пак лежа на кълката, че пише за някакви евро-сертификати по него). Ще го ползвам за съвсем леки дейности, като подгряване на консерва.
След реално ползване ще споделя резултатите.
Иначе метално със сигурност е по-добре!

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #31 -: 03 Април 2013, 19:06:49 pm »
консерва мазна се подгрява със салфетка сложена наместо махнатата капачка, пропита с мазнината от консервата  и запалена. рибата тон става идеално така. сори за спама, май е за от нищо нещо колегите от другия форум излизахме до едни водопади и един колега така си загря въпросната рибена консерва, горя към 40 минути. с помоща на малка пиростийка отгоре може да се курдиса канче и да се сготви супа да не отива зян пламъка.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #32 -: 03 Април 2013, 22:20:00 pm »
Aaa...разбрах но с малко закъснение.
Вече купих онова лидълското. Изглежда добре, пище че с една бутилчица кара 2- 2,5 часа (190гр.)
Понеже е изцяло от пластмаса, предполагам , че доста ще се нагрява (все пак лежа на кълката, че пише за някакви евро-сертификати по него). Ще го ползвам за съвсем леки дейности, като подгряване на консерва.
След реално ползване ще споделя резултатите.
Иначе метално със сигурност е по-добре!

Ха честито, да си го ползваш със здраве и дано да е читаво. Аз отдавна съм установил, че едно нещо не стига само да е здраво и читаво, а трябва и да ти харесва. Щом това те е грабнало значи е твоето котлонче. Очакваме ревю със снимки отвътре как е направено.

По повод нагряването. Проблема идва от допирната точка на горелката с пластмасовия корпус. Просто горелката няма как да не е нагрята и от там посредством тръбичката се топли и пластмасата, нали са захванати едно за друго. От самия пламък няма проблем. Директно от него не се награва освен ако не го опаковаш с някой ветроекран, който плътно да обвива цялото котлонче, но това не трябва да се прави при никой модел, защото тогава се нагрява много всичко под горелката включително и самата бутилка и може да последва взрив.

Колко време издържа с една бутилка зависи от мощността на котлона. Моето изкарва в стационарни условия до 4ч и 20м и над 3 часа в портативни при среден огън. Последното зависи от външните условия. Обаче котлончето ми е само 900 вата. Колкото един спиртник. Това лидълското щом му дават 2 часа сигурно е поне 1.5KW, което също си има своите предимства. Още веднъж честито и да те радва по-дълго време!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #33 -: 08 Април 2013, 18:26:07 pm »
Вчера забелязах котлончета на Nurgaz в люлинския Кауфланд. Бяха два размера: за бутилки 190 гр. и 500 гр. Големият размер беше с метален корпус, малкият-с пластмасов. И двата ми се видяха доста обемисти, особено по-големия. Въпреки че горелката и на двата изглежда доста стабилна като поставка, сравнена с мини-котлончето, което притежавам. Съжалявам, че не запомних точно цените, но бяха нещо от типа 16 лв. и 26 лв.
Тъпо е да се цитирам, но не намерих опцията за редакция на мнение. Газовите котлончета в Кауфланд са съответно 14,99 лв - малкото и 29.99 лв. - голямото.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #34 -: 23 Април 2013, 13:28:18 pm »

• Стойката за канчето не е в една равнина - опасност от разливане

Vanjo, оказа се, че този проблем на котлончето се решава много лесно. Даже не са нужни инструменти. Внимателно се закривява на ръка напред или назад тази пластина от стойката, която е над/под равнината на останалите.  Закривяването става в частта където пластините са хориоризонтални и малко след това тръгват вертикално. За да не се изкърти нещо по горелката при самото огъване се държи здраво пластината близо до горелката, а се огъва след това. Дано да съм го обяснил, че нямам камера да снимам видео. Самата процедура отнема няколко минути, колкото и внимателно да се работи.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #35 -: 07 Май 2013, 19:55:19 pm »
За тези, които смятат да купуват NURGAZ

“Инструкция за монтаж, експлоатация и поддръжка на котлон газов портативен “HARLEM”  модели NG 152; NG 153; NG  132; NG  252; NG  253; NG  232. Производител NURGAZ, Турция”

Не се взимай толкова на сериозно.

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #36 -: 25 Май 2013, 13:46:19 pm »
Пристигна ми новото газово котлонче: трикрако, същото като от пост #7 на колегата Hobo. И това котлонче е с пиезо запалка. Купих го от Dealextreme на стойност USD 10.8/16.84 BGN. Пристигна за малко над 5 седмици.
Четирикракото тежи 96 гр./114 гр. с кутийката. Както споменах, струваше ми USD 6.76/10.45 BGN. Размерите на кутйката са 57 mm x 45 mm x 80 mm. Минималният диаметър между крачетата е 30 мм (съд с дъно ф30 мм не може да бъде закрепен в/ху крачетата, ще пропадне между тях), максималният диаметър на крачетата е 91 мм.
Трикракото тежи 98 гр./120 гр. с кутийката. Размерите на кутйката са 67 mm x 47 mm x 80 mm. Минималният диаметър между крачетата е 38 мм, максималният диаметър на крачетата е 122 мм. Основата с винта за бутилката са по-масивни от тези на трикракото котлонче и пиезо запалката е по-добре защитена от удар.
Честно казано разликите между двете са незначителни. Трикракото има по-широк пламък и по-устойчиво задържа домашен тиган с дръжка, която дебалансира тигана върху по-малкия диаметър.
Четирикракото е с по-концентриран в средата пламък и сякаш е по-удобно за канче, кафеварка или котле: въобще максимално симетричен съд. На 63% от цената на трикракото е и понякога доставките от eBay  пристигат за две седмици.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Racho

• Full Member
  • Публикации: 123
« Отговор #37 -: 25 Май 2013, 14:44:49 pm »
Бях купил и от двата вида, но задържах за себе си трикракото. Причината е, че канче с поизкривено дъно, е стабилно на три опорни точки. :)

Moncheva

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #38 -: 07 Юни 2016, 12:40:12 pm »
Здравейте! 
Благодарение на тази тема си поръчах и купих трикракия вариант на котлончето, чаках го, пристигна и след това дойде време да го тествам. Поръчах набързо газова бутилка без да обръщам внимание на резбата, беше на Campingaz и разбира се, все още стои вкъщи на рафта и събира прах. Моля ви, кажете каква бутилка да си поръчам, че да пасва с резбата на котлона.
Благодаря предварително!

Резбата на котлона