Автор Тема: Изгодни оферти у нас и в чужбина  (Прочетена 59120 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re: Изгодни оферти у нас и в чужбина
« Отговор #15 -: 18 Юли 2016, 13:07:52 pm »
Орлов - не съм казал, че не става, а че не става за мен. Има известна разлика, нали?

Доста фенери са минали през ръцете ми - още от втората половина на 60-те години, та досега.
Но държа в наличност само тези, които смятам, че ми вършат работа. Колекции не правя - нито от фенери, нито от ножове, нито от брадви.

Харем ми се иска да направя, в качеството на колекция, ама жената не иска и да чуе.
  И малка винарска изба и бутикова бирена фабрика.  :D

А класация на фенери се прави само от аматьори - които не знаят какво искат конкретно и се щурат насам-натам по форумите, с надеждата да намерят нещо читаво и евтино, но да свети до небето, а пък едновременно да не ги заслепява с отразен лъч, когато си отварят входната врата, щото някой е откраднал крушката в коридора.

Запознатите с материята или патилите първо си изясняват за себе си за какво им трябва фенер, къде и как ще го ползват, какъв рънтайм им трябва, какво захранване, надеждност, дължина и широчина на лъча, имат ли или нямат нужда от фокусировка, размери, тегло, къде и как ще го носят и т.н. и т.н.

А не - ебаси готиния фенер, свети на 1 километър, кеф. Купувам го.
Или фенер с 12 режима, а когато се наложи при стресова ситуация да се включи - да светне мунлайт, вместо турбо.

Изобщо с тежка задача си се нагърбил - да даваш препоръки кой и какви фенери да купува, без да знаеш на хората какво им трябва конкретно - рибар ли е, охранител ли е, колекционер ли е, горски ли е, планински спасител ли е, военен ли е, полицай ли е, автомонтьор ли е, пещерняк ли е,  домошар ли е - да вади зелки и туршия от качетата в мазето с изгоряла крушка, или най-сложния случай - диванен командос ли е?

По тази тематика мога да ти напиша сценарий за избор на фенери, дълъг почти като този на "Пътеводна светлина", ама ме мързи. 

Успехи ти желая, имаш данни, ще стане от тебе фенерджия, още някой и друг месец четене и светене - и ще си готов да даваш акъли.

Моите почитания. 
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Orlov

• Hero Member
  • Публикации: 604
« Отговор #16 -: 18 Юли 2016, 14:39:09 pm »
ОК.
Прав си.
Жив и здрав.
www.banggood.com fen
„Човек вижда толкова, колкото знае.„ - Гьоте

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #17 -: 18 Юли 2016, 15:41:35 pm »
Всеки иска да свети евтино и дълго,  и у нас, и в чужбинско.

Обаче:

1. При евтинджос фенерите няма фирмена гаранция. Имаш късмет - свети дълго и щастливо, нямаш късмет - на боклука. И като направиш тази простотия 2-3 пъти подред, и сметнеш разходите на калкулатора - ти става тъжно. Минал съм по този път, отдавна, сега пак се опитвам, въпреки, че имам доста опит. Такива сме си ние хората, за разлика от животните, правим повтарящи се грешки.

2. Надеждността също е под въпрос - електроника, резби, уплътнения, стъкла, покритие на рефлекторите, качество на анодираната повърхност, пружини - на драйвера в главата и в капачката, TIR-оптика, бутони - механични или електронни.

Съгласи се, че ако светиш около къщата, докато си разхождаш кучето е едно, а да слезеш в пещера и да висиш там с дни - е съвсем друго. Там живота ти зависи от светлината, а около двора или блока най-много да си счупиш някоя карачка или ръка.

3. Народът у нас и в чужбинско е свикнал да цепи парата на две - в чужбинско от практичност, а у нас - от недостатъчно средностатистически доходи.

Относно пропорцията - същата е - едва ли има къща без фенер, и в града и на село, като марковите фенери са малка част от общото количество. Та хората още купуват батерии формат D и квадратни, в смисъл, че повечето не са и чували за никелметалхидрид или литиево-йонни акумулатори. Няма нищо за чудене.

А ревютата са полезни много, обаче трябва да се опресняват постоянно, защото новости се появяват през месец-два, и точно това трябва да бъде целта на ревютата - да подпомагат по-незапознатите потребители и да ги информират за новостите в тази област.

А не да водим глупави войни за онлайн-територии и да се оплюваме взаимно.

P.S. Нещо стана, изтрил си старото си мнение, а аз пиша ли пиша, като гламаФ.
Нищо, нека да седи това, хляб не иска.

Orlov

• Hero Member
« Отговор #18 -: 18 Юли 2016, 16:03:24 pm »
Така съм по-съгласен.
Това с войните ми харесва. Аз нямам финансов и времеви ресурс да правя ревюта. Правя нещо колкото да има.
Нови придобивки ще има, но време не.
След малко ще пусна снимка на две нови джаджи.
Все по-малко желание имам, ама айде. Поне да се похваля.
www.banggood.com fen

Orlov

• Hero Member
« Отговор #19 -: 18 Юли 2016, 16:33:23 pm »
Warsun X50 XM-L2 3Modes 1200LM Zoomable LED Flashlight
http://www.banggood.com/Warsun-X50-XM-L2-3Modes-1200LM-Zoomable-LED-Flashlight-p-1020998.html
Работи и с 3 по АА. За жабката на колата. Реални 500 -600 лумена. Син оттенък от пластмасовата леща. За 16$ толкова.
Понеже работи с 26650 може да се окаже подходящ за мод.Ще видим.

www.banggood.com fen

Orlov

• Hero Member
« Отговор #20 -: 18 Юли 2016, 16:38:42 pm »
JETBeam JET-I MK Cree XP-G2 480LM AA 14500 EDC LED Flashlight
http://www.banggood.com/JETBeam-JET-I-MK-Cree-XP-G2-480LM-AA-14500-EDC-LED-Flashlight-p-1061172.html
Взех го за ключодържател. И за майпт - 480 лумена в ключовете. Ясно е че са за кратко заради топлината. Главата се върти много палвно. Няма шанс при натиск да светне.
Качеството на изработка е много виско. Прави ти кеф. Отзад има резба за зактепяне на статив. Има и клипс. Радва много.

www.banggood.com fen

Orlov

• Hero Member
« Отговор #21 -: 18 Юли 2016, 17:24:26 pm »
Относно надежността, моето мнение е следното:
Има една ценова гараница от която нагоре, цената на фенера не ти гарантира много по-висока надежност.
Плащаш повече за:
 - по-добър финиш на тялото;
 - драйвер с повече възможности и по-високо КПД;
 - диод с по-висока производителност;
От това което може да се види в чуждите форуми, ценовия праг се постава от марката Convoy. Моделите които са им копия на Surefire и Fenix на практика са лишени от дизайнерски грешки. Норамлно при условие че друг ги е мислил. Това са моделите C8 и S2.
Друго предимство - избор на диод с различен тинт. Нещо рядко срещано при скъпите фенери.
Наивно е да се смята че марковите фенери не дават фабрични дефекти. Да малко са, но ги има. С очите си съм виждал Nitecore и Olight които са били DOA. При Convoy този процент е по-висок, но не много.
Има друг момент.
Какво правим в случая когато си счупиш стъклото на скъп фенер?
Това не е се покрива от гаранцията.
Аз лично не познавам вносител дето ще ти го ремонтира.
Отговора е ясен, оправяш се сам.
И какво се оказва? Реално фирмите които предлагат "бюджетни" фенери (Convoy и т.н.) в това отношение имат предимство.
ПП
Да уточня че, това горното е лично мнение, и не ангажирам никого с него.
Имам както бюджетни, така и скъпи фенери. И едите и другите си имат плюсове и минуси.
Не желая да участвам в спорове кото се опитват да наложат само едните или само другите като "правилният" избор.
www.banggood.com fen

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #22 -: 18 Юли 2016, 17:53:42 pm »
Този фенер е най-надежден, с плавна регулация на яркостта, пълна стабилизация, без ШИМ, 3-4 лумена турбо, с плосък рефлектор, мек диод и течна батерия с голям капацитет и добър рънтайм.
Имам 2 броя подобни, за зор заман и в случай на БП.

Orlov

• Hero Member
« Отговор #23 -: 18 Юли 2016, 17:59:37 pm »
Надпреварата за лумени и кандели (свещи) не е от вчера.
Това дето си показал е били за простолюдието.
Ето как са се осветявали аристокрацията:

По разбираеми причини ти си виждал само първото.
www.banggood.com fen

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #24 -: 18 Юли 2016, 18:02:08 pm »
Именно, кръвта ми е червена, а не синя.  :D

Marcinkov

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #25 -: 18 Юли 2016, 18:09:59 pm »
А аз като по-прост с това:

Orlov

• Hero Member
« Отговор #26 -: 18 Юли 2016, 18:12:32 pm »
А аз като по-прост с това:

Добре си ти. Парите не те бъркат. Евала за което.
www.banggood.com fen

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #27 -: 18 Юли 2016, 18:13:11 pm »
Това е от Андро.

Orlov

• Hero Member
« Отговор #28 -: 18 Юли 2016, 18:16:04 pm »
Ние можем да се прострем само до тук:

и тук:

За в бъдеще евентуално един M3UX. Към края на годината.
www.banggood.com fen

Marcinkov

• Sr. Member
« Отговор #29 -: 18 Юли 2016, 18:20:57 pm »