Автор Тема: Ком-Емине за 12 дни- 2015г- ZCEZBPM  (Прочетена 27945 пъти)

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
Re: Ком-Емине за 12 дни- 2015г- ZCEZBPM
« Отговор #15 -: 18 Май 2016, 08:43:16 am »
Защо да е вреден въпроса ми? Като последна инстанция ли се изживяваш? Нали си даваш сметка, че ако някой тръгне да прави КЕ няма да чете само тук и теб?

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 56
« Отговор #16 -: 18 Май 2016, 10:01:46 am »
Аз съм дал моите "две стотинки" по въпроса за минаването на маршрута, а за "последната инстанция "няма да ти отговарям, защото тук ми намирисва на нещо лично. Какво точно, ти си знаеш.
Факт е че няма друг пътепис в нета в който да са събрани толкова подробни и важни данни като този за водата например а и разни други чалъми за улеснение на минаването и това не е изживяване на последна инстанция, а прост факт. Пробвай се да ме обориш де.Дай ми пример за пътепис в който освен А и Я са описани и всички други букви от азбуката. Да не говорим че съм се постарал да опиша всичко на майтап защото на никой не му се четат скучни пътеписи написани без капка емоция от прехода. Поне се пробвай да покажеш малко уважение към труда дето съм хвърлил. Удари под пояса всеки може да нанася и тези като мен които са написали нещо по въпроса за Ком Емине и са се постарали тези данни да стигнат до широката публика са лесни мишени за такива като приятелчетата ти в планинарския. За някои от тях Пътеката е частна собственост.😊
А защо ти е вреден въпроса съм ти отговорил в предния си коментар.Прочети го пак.
Ако обичаш коментирай тук само ако имаш конкретна информация и въпроси . Основателни въпроси подрепени с факти .Ако мога ще ти отговоря.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #17 -: 18 Май 2016, 11:16:08 am »
Аре без емоции и общи приказки ;D Къде казваш ти е водата 8)

http://www.kade.si/#map=17/2597099.34/5325316.37/0

п.п. Труд казваш си положил, хахахаха ако беше сериозно - изришно щеше да пишеш - от района не пийте, носете си... а то??? Просто немам думи човече...А въпроса ми беше наистина вреден. За теб. Аре остани си със здраве.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #18 -: 18 Май 2016, 13:19:50 pm »
Очевидно искаш нещо да ми кажеш, но вместо да го кажеш направо ти подхвърляш някакви мръсни бомби.
Просташкия начин на водене на спор не е типичен  за теб и единственото ми обяснение е че си имал някакъв празник и още не си изтрезнял. :)
Казваш че ти е смешно, че съм положил труд, а ти какво си направил повече от мен? В сравнение с мен не си си мръднал и пръста за да улесниш ходещите по Пътеката.

1 Документ от ХЕИ имаш ли за качеството на водата?Ако нямаш си просто един лъжец или все още си пиян, за да твърдиш това.
2 Провери ли дали я има във файла тази вода?

Кажи на групата чакали от планинарския да идат и да изследват в лаборатория всички води до морето и така ще имат още стотина коза в мръсната си война срещу мен.
Нали това е целта в живота ви? :)

Между другото едно такова изследване ще бъде изключително полезно за всички,  защото реално никой не знае какво пие от връх Ком та чак до морето.....или може би ти знаеш какво си пил, а? :)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #19 -: 20 Май 2016, 16:04:47 pm »
Zcezbpm, няма ненаказано добро...

Kent, човекът е направил нещо (като е ползвал и направено преди него) и ни го е предоставил БЕЗПЛАТНО!!! Попадал съм и на описания от двама ентусиасти (не помня къде и имената на авторите) на водите с топографска карта водите на на прехода Котел- Дъскотна. Попадал съм обаче и на описание на прехода Ком-Емине, където накрая се предлагат GPS тракове срещу заплащане...

От текста на Zcezbpm попаднах и на информация за вода, която не препоръчва да се пие. Естествено е четящия предложената информация за чешмите ще пие вода на своя отговорност.

Ако хората, които казват, че въпросния водоизточник е радиоактивен, то да посочат конкретни данни и източника си на информация. Ако нямат такива, то да идат в района, да вземат проба и да я занесат за изследване в ХЕИ-РЗИ срещу скромно заплащане и да публикуват резултата. Ако той покаже че водата е радиоактивна, следва да сезират местните власти, ако не са се самосезирали. В случая, района би трябвало да е ограден, отцепен, изолиран и т.н. и ясно обозначен:
Ако обаче няма данни за радиоактивност на тази вода, би следвало автора (или авторите) на този слух да бъдат преследвани от закона за разпространяване на невярна информация, касаеща здравето на населението...

Не се взимай толкова на сериозно.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #20 -: 20 Май 2016, 21:18:52 pm »
Zcezbpm, няма ненаказано добро...

Kent, човекът е направил нещо (като е ползвал и направено преди него) и ни го е предоставил БЕЗПЛАТНО!!! Попадал съм и на описания от двама ентусиасти (не помня къде и имената на авторите) на водите с топографска карта водите на на прехода Котел- Дъскотна. Попадал съм обаче и на описание на прехода Ком-Емине, където накрая се предлагат GPS тракове срещу заплащане...
На Митака профилите с водата ги ползвахме 2013г на първото Ком Емине и много ни помогнаха и тъй като той е  първия човек който е дал идеята и е направил нещо по въпроса и затова и неслучайно съм започнал пътеписа с неговите профили за водата и го споменавах и давах линкове за тези профили където и да коментирах, а аз го правех на доста места. Заслужава си го човекът за това че след толкова години и десетки хиляди преминали пръв си направи труда да започне нещо такова.
Файлът за водата който съм дал няма взети от Митака данни и всички води от Ком до Емине аз съм си ги цъкал лично  на гпс-а. Лично мои са си всичките води без една преди село Козичино до която така и не се наложи да ида за две години, защото реално няма нужда да се ходи до там.
Освен това за тези две години(2013 и 2015) съм добавил още 40 нови води към тези които отбелязах  през 2013 г  и това е за момента единствената пълна карта на водите за маршрута с около 75 точки без хижите в които е ясно че има вода.
В момента Митака прави още по-пълна водна карта не само по маршрута, а и встрани от пътеката и в която ще ползва и някои от моите води до които не е ходил и се надявам скоро да излезе..

Цяла година *приятелчетата * ми от планинарския нямаше какво да кажат за това, но продължаваха упорито да ровят и воала...измислиха го, а доктора незнайно защо им приглася.Може би защото са яли пили много повече пъти заедно отколкото е ял и пил с мен(веднъж). Констатирал съм че това в България е достатъчен повод, за да вземеш страна. :)

От текста на Zcezbpm попаднах и на информация за вода, която не препоръчва да се пие. Естествено е четящия предложената информация за чешмите ще пие вода на своя отговорност.   
Не е само една.
Буновска вода(поточета на 4-5км след Арабаконак) е доста мътна и гадна дори в началото на юни месец а какво остава за август и все и слагам хлор, след Котел на първата набита тръбичка и хваната вода видях мишка да се къпе в нея и едва ли е единствената :) , преди Агликина прекалено късно видях някакви гърчещи се червеи и ме хвана разстройството....всичко това съм го описал.
Няма лошо да се подеме една инициатива за установяване на качествата  не само за въпросната вода, а за всички стотина води до морето, защото е ясно че никой не знае какво пием в планината, а и не само в тази планина. Почти съм сигурен че в скоро време ще видим данните с изследването на тази вода, защото неприязънта им към мен е изключително мотивираща сила за тези хора, но очаквам от тях да свършат работата до край и да изследват всички води до морето.
Вместо обаче да се започне едно такова обсъждане за качествата на водите, то единствено се гледа да се правят мизерии. Мила родна картинка.

Ако хората, които казват, че въпросния водоизточник е радиоактивен, то да посочат конкретни данни и източника си на информация. Ако нямат такива, то да идат в района, да вземат проба и да я занесат за изследване в ХЕИ-РЗИ срещу скромно заплащане и да публикуват резултата. Ако той покаже че водата е радиоактивна, следва да сезират местните власти, ако не са се самосезирали. В случая, района би трябвало да е ограден, отцепен, изолиран и т.н. и ясно обозначен:
Ако обаче няма данни за радиоактивност на тази вода, би следвало автора (или авторите) на този слух да бъдат преследвани от закона за разпространяване на невярна информация, касаеща здравето на населението...
Нямат абсолютно никакви данни засега.
Ако проследиш диалога им ще видиш единствено ехидни подмятания след новите означения в онлайн картата и радостни възгласи на двама лумпени как щели да ме *нахранят*.
Ама те и картаджиите на бг маунтайнс прекаляват с някои техни обозначения все едно там е Чернобил или Фукушима. От  там минават хиляди туристи всяка година, какво се очаква да носят оловни костюми ли? Да се смееш ли да ревеш ли, ама какво да очаквам от хора които съм ги хващал да ми крадат данни и да ги слагат в картата без даже да се поинтересуват какво представляват тези данни, а покрай данните за зимни марки по централното било на Стара планина които  бях сложил в темата за тракове във форума, а не в техния сайт с което поставяне им предоставях правото да ги ползват, те бяха сложили и зимен кол на мястото където си оставих снегоходките за да не ми тежат, та им писах да го махнат този кол над хижа Тъжа и под връх Русалка(Марагидик) и друг път да питат кое какво е преди да качват непроверени данни. По-късно така или иначе всички зимни марки които съм цъкал в планините, ги качих на сайта им, за да ги ползват, както всъщност са правили и правят един куп странични хора. Тогава бяхме в добри отношения и не ми правеше впечатление дребните им кражби, в крайна сметка беше в полза на всички хора които ползват тази единствена по рода си за България карта.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #21 -: 26 Май 2016, 19:13:35 pm »
Ново инфо за една вода която е важна, тази на хижа Пробойница.
В момента няма вода на чешмата в двора на хижата. Вероятно е спряна, защото няма ясното дали хижата ще работи това лято. Правете си добре сметката, защото от онази голямата чешма малко след  прохода Петрохан до следващата вода, която е до спирката в село Губислав са 20км.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #22 -: 13 Юли 2016, 17:32:14 pm »
Излезе нов пътеводител  за Ком-Емине: http://www.guide-staraplanina.com/
За въпроси към автора: https://www.facebook.com/guide.staraplanina?fref=nf

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #23 -: 27 Юли 2016, 13:37:34 pm »
Ново инфо от юли месец 2016.
Чешмата която е до заслона на Хазим горския(на час и половина след Ришкия проход) е пресъхнала вероятно заради прекъсната тръба от камионите. Има изведена вода за миене с дървен чучур на 30м от заслона, но питейна вода има чак на 150м от каптажа нагоре в гората. Заслонът вече е напълно годен за преспиване след ремонта му и поставянето на нарове за 16 човека.

На Караиваново хорище водата е на 250 м където е каптажа, но е трудно откриваем. Тръгвате по посока на х. Буковец и се оглеждате за издълбана в дървото стрелка с надпис.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #24 -: 11 Март 2017, 21:03:21 pm »
Ново инфо от юли месец 2016.
Чешмата която е до заслона на Хазим горския(на час и половина след Ришкия проход) е пресъхнала вероятно заради прекъсната тръба от камионите.
Чешмата вече е поправена и има вода. https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17201136_156977974821205_5957306329283049554_n.jpg?oh=5f63dac8fd198fe1a272ecb6a5b2eefe&oe=596ACB5F

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #25 -: 14 Юни 2017, 20:11:33 pm »

Втори ден:
Тръстеная-Витиня

...

Ясно е, че ще се яде.
Слизам към чешмата и виждам готините пейки.:)
Оставям раницата и отивам да напълня шишетата, че другата вода(река Чешковица) е чак преди Зла поляна.

Това е чешмата:

, а това е водата:

Хапнах сухо мляко с кафе и захар и си починах малко.

Вече, почти 4 години не съм ходил никъде и не пиша и за ходенето, тъй като не съм много добре с лявото коляно. Но тъй като видях нашата чешма, реших да ви отговоря с няколко реда. Чешмата е построена 2014 - 2016 година от група туристи от "оня" форум, който ти хулиш. Не са чак толкова лоши хората там. Че вие се скарахте във форума, няма да съдя, кой прав, кой крив.
Идеята за построяване на чешмата е от мен, след Ком Емине 2013. Ще ви разкажа по-подробно по-късно. Сега нямам време. Участваха над 30 туристи с труд и средства. Повечето са от София. Много голяма е работата свършена от Цецо с неговия джип и е кръстник на чешмата. Кръстена е на meco puh, Заради идеята и свършената работа. Затова се казва Мечулица, независимо че е построена на над 300 км от местоживеенето ми.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #26 -: 15 Юни 2017, 19:12:14 pm »
Всяко стадо си има мърша Мечо, а индивидите(братчето и сестричката, Дидо, Дидогенчето, пияния казак) за които говоря са с гнили души. Не се заблуждавай, че тези помияри са участвали в строежа  за благото на другите, участваха защото са повредени, заради егото си.. ......................................... С теб се видяхме на Ришкия . Беше заедно с Тодор и дъщеря му.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #27 -: 16 Юни 2017, 01:40:36 am »
Всяко стадо си има мърша Мечо, а индивидите(братчето и сестричката, Дидо, Дидогенчето, пияния казак) за които говоря са с гнили души. Не се заблуждавай, че тези помияри са участвали в строежа  за благото на другите, участваха защото са повредени, заради егото си.. ......................................... С теб се видяхме на Ришкия . Беше заедно с Тодор и дъщеря му.

Помня срещата ни. Бяхте двама. Другия не го познавам. Ние маркирахме тогава пътеката към Ришкия проход, с Румито и баща и Тодор, който почина миналото лято при нещастен случай.
Всеки си има свое мнение за хората. Не мисля, че изброените от теб "са повредени".
Както и да е, пожелавам ти нови успешни походи и много здраве.
ЧАО!

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #28 -: 16 Юни 2017, 19:26:59 pm »

Помня срещата ни. Бяхте двама. Другия не го познавам. Ние маркирахме тогава пътеката към Ришкия проход, с Румито и баща и Тодор, който почина миналото лято при нещастен случай.
Всеки си има свое мнение за хората. Не мисля, че изброените от теб "са повредени".
Както и да е, пожелавам ти нови успешни походи и много здраве.
ЧАО!
Знам за Тодор, бях на погребението му. **Приятелите** му ги нямаше там.

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
« Отговор #29 -: 25 Юни 2017, 15:17:30 pm »
Водата, която е на 70м след хижа Българка , чешмата дето е на кръстопътя е спряна. Инфо 25 юни 2017г.