КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Понякога за да пиша тук ме пита коя е годината на създаването на българската държава... 681?!
Това за мен са глупости на търкалета!!!! И сега си има сума ти законови норми гарантиращи това и онова (по модерному - европейски права) на работниците... 40 часова работна седмица, минимална заплата, годишен отпуск... А на практика?! Работят над 12ч на ден с договор за 4 часов работен ден - отива им заплатата, стажа и осигуровките. Минимална заплата?! Къде е - на 4 часов работен ден е! И като си приспадне осигуровките... Годишен отпуск?! Ако го вземеш - вземеш! но после знаеш, че твоя "партньор" (човека с който се сменяте 1-2 смяна) също излиза в отпуск, но на негово място не назначават временно друг. И кой бачка вместо него?! Ами... ТИ! Всичко това е реалност в БГ! аз не съм го изпитвал на собствения си гръб, но съпругата ми го е изпитвала. И продължава да го изпитва. И файда от жалбите и сигналите няма. Няма и да има. Подписвайте се колкото си искате, нищо няма да се промени. Тая държава е тръгнала на майната си!!!! Интелигенцията се рови по кофите, хората бачкали цял живот и плащали съвестно данъци живеят в мизерия, родителите по празниците виждат децата и внуците си по скайп от другия край на света, хора умират по коридорите на болниците, на пациентите се гледа като на банкомати, лекарите по погрешка режат здравия крак и дет се вика те лежат на Слънчев бряг... Еми да върви тогава на майната си!!!! Вбесявам се като видя някой да се прави на патриот опиянен от бляскавата ни история (не визирам сегашната инициатива)! Но от какво е опиянен, при условие, че от години четем опровержения на всичко което са ни учили по история?! На кое да вярваме? Понякога за да пиша тук ме пита коя е годината на създаването на българската държава... 681?! Според редица историци не е тя! Напишете в гугъл "12 мита за българската история" и четете!
Снощи малко се бях "обушкрафтил" и искам да се извиня ако съм засегнал някого с поста си. Само да уточня - не се извинявам за това което казах, а за начина по който го казах. Не искам да омаловажавам нечии стремежи към по-добър начин на живот - щом счита за необходимо - да го прави.Hobo, прав си - не е тук. Emil, "...не означва, че трябва да се превръщаме в примирена аморфна маса от отчаяни индивиди..." А какво друго бихме могли да правим?! Поне аз не виждам друг вариант освен гражданска война. И за какво?! Тез които са проливали кръв по барикадите от двете страни пак ще си тънат в мизерия, а на власт ще се качат никому неизвестни герои. С политически средства?! За последните избори един мой приятел се записа в една партия. И знаеш ли как беше подреждането в листата?! Не по образование, професия или нещо такова, а по размера на дарението което си направил на въпросната партия. Демек няма да ни управляват хора с ценз, а хора с финансови интереси. Въпросното КНСБ не трябва ли да защитава интересите на работниците? Колко пъти са застанали пред дадено предприятие, например пред СИТИАЙ - Враца (италианско шивашко предприятие, незнам дали така се изписва), в събота или неделя и да видят какви тумби излизат от там и да проверят на тия тумби дали им се плаща надлежно за работа през почивните дни?