КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
...И няма как да не запарва полиестера.Здрав, подсилен където трябва - да, но никаква вентилация.Вентилация се постига при правилно съотношение между памук и полиестер, но памука е скъп а униформите трябва да са евтини...
Jordanov, благодаря за пояснението. И аз се усъмних, че говорим за различни неща с Keltis. Полиестерен зелен летен клин от модела с "кръпките" не съм виждал. Явно са го въвели след нас. Интересно и по пазарите не съм срещал такъв, а аз доста съм ги обикалял. Никога не е късно човек да научи нещо ново. Бомбетата от времето на найлоновите гащи е хубаво първо да обуят истински войнишки клин и чак тогава да правят генерални заключения по въпроса. Аз нямам желание да обувам найлонен. Вярвам им на приказките. Използвам случая да кажа, че търся горнище от зелената лятна униформа на БНА. Размер VI-A или VII-A, в краен случай може и V-A. Ако някой някъде види нека се обади на ЛС.п.с. "Бомбе" според войнишкия жаргон е новобранец, тоест човек, който е влязъл в обществото на служилите след нас (пояснението е за тези, които въобще не са наясно с това какво значи да си служил!!!).
Стария винаги е прав!