Автор Тема: Моите остриета  (Прочетена 222960 пъти)

bobber

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 48
Re:Моите остриета
« Отговор #15 -: 06 Март 2011, 12:03:44 pm »
е ми трябва да ги кача ще видим кога, ножлето наистина стана много готино и ми е удобно да си го носа щото не се вижда под дрехите другите много падат надолу и малко се пулят някой хора

тая "гърбица" която се вижда на дръжката я няма попринцип незнам що така е излезнало
знам че канията не е като на unior а и ножа не е като на valenti681 ама ми е първия и си ме кефи  ;D

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #16 -: 06 Март 2011, 18:31:57 pm »
Много добре се е получила дръжката и канийката  bobber ! Браво !
Можеш ли да споделиш по какъв начин монтираш дръжката към острието? Канал ли се прави или се прорязва дръжката?

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #17 -: 06 Март 2011, 22:32:43 pm »
Вobber много добро творение дръжката и канията са супер само острието малко не бива  ;D.

bobber

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 48
« Отговор #18 -: 07 Март 2011, 07:59:11 am »
ми в дръжката се пробиват два отвора под ъгъл и се пили това м/у тях така че да се получи конусен отвор
после се слага гарда на острието и се набива в дръжката като преди това танга и отвора в дръжката са намазани с епокси
острието е от луна но скъсено до надписа че много дълго и тънко беше

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #19 -: 07 Март 2011, 10:47:02 am »
Хубавец е станал наистина. Да те слуша  ;)

aiso

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #20 -: 09 Март 2011, 15:25:08 pm »
здравеите колеги,да ви представя и моя убавец

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #21 -: 09 Март 2011, 15:27:49 pm »
Добре дошъл във форума. Много зъл изглежда, сподели малко информация за ножа дължина, стомана, тегло ще съм благодарен.

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
« Отговор #22 -: 09 Март 2011, 15:42:32 pm »
Хубав нож на Smith&Wesson. Малко по-големичък и малко по-грозничък според моите скромни предпочитания :)

Повече инфо за модела:
S&W Search and Rescue Knife, Model CKSUR1. Някъде може да срещнете модела като SW-CKSUR1
Най-обикновена стомана 440, острие 15 см (5.88 инча), обща дължина на ножа 27см (10.50 инча). Тегло на ножа 210 грама.
Гумирана алуминиева дръжка, тефлоново покритие на острието (тактикъл).
По хамириканскити пазари може да се намери за около 25-30$

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #23 -: 09 Март 2011, 15:47:29 pm »
Благодарско zoso за изчерпателното инфо. Не знам що, но се сетих за твоята зла финка. Така и не я показа тука което е жалко.
Да земеш да поправиш тая неправда ей  ;D

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #24 -: 29 Март 2011, 15:21:09 pm »
valenti681 хубав здрав нож е ама е близо кило много тежи а и е леко неудобен да си кажа честно почти не то ползвам, даже и канията му се загуби личи че е правен за друго не за лов или разходки из гората
А аз го търся безуспешно вече близо 3 години. А ако не ти върши работа да те отърва от него?
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #25 -: 04 Април 2011, 10:39:03 am »
Новак съм във форума. А това са моите остриета за буша, който за мен е вилата, лепната/пряко съседство/ за гората. Мората и Номада са за работа по хранителни продукти, Хултафорса с мижав конвекс/махнах вторичния скос, по-точно се опитах да го махна/ се използва за всичко, включително за рязане на корени в градината, а брадвето Wetterlings/вариант carpenter, 1 кг. глава, 1,3 кг. с дръжката Хускварна, дължина 49 см./ го ползвам за работа по суха и мокра дървесина, включително сякох корените със земята на 2 дръвчета дюля в Берковско. Дължината на острието на брадвата е 9,6 см. и ако е наточено добре, реже като нож. Имам и друга брадва за цепене, около 2,5 кг., немско производство, както и малко брадве/500 гр./, китайско менте, което седи в колата, мека стомана, за х.....
глава не става.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #26 -: 04 Април 2011, 10:51:27 am »
Добре дошъл сред нас  :),надявам се тук да ти хареса, имаме си и тема за представяне ако искаш може да се включиш :)

А както вървят нещата май само аз се назлъндисвам за Хулта :)
А трион не видя, как така бушкрафтър без трион  ;D (и за тях си имаме тема ;D ;D)
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #27 -: 04 Април 2011, 13:35:39 pm »
Закъде без трионче, ето го. Без него нямаше как да сглобя ламината в една от стаите в къщи. Това са турски сгъваеми триончета, но добре закалени индукционно, евтини, но режат само в посока "дърпане". Като се затъпи, ще си купя друг на Женския пазар в железарските магазинчета/този е 7 лв./. Относно зеления Хултафорс - изобщо не му мислете, за 9,5 лева /цена м.г. октомври/ и стомана СК-5! Та това са работни инструменти, за работа, не за колекция. Реже, търпи удари с чук/с тъпото на брадва/, учудващо слабо корозира, само потъмнява, но всъщност аз го топнах за 1 час в ябълков оцет. Трябва да мина през Камартон, да видя дали имат синия от AUS-8 Хултафорс, като резерва за Мората-2000, която е чудна, ама май става само за салами и прочие/не искам никого да обидя, мое мнение/. И с брадвичката Wetterlings е така - тя пък е скъпа, но е за работа, сеча корени с нея и не ми пука. В случая с корените на дюлите, направо удрях в земята, защото е важно коренът да се отсече с един удар, а че шведската кована стомана си е върха, това е друг въпрос. Няма скол, няма нищо, само дето се затъпи малко, за бръснене не става в момента, но след заточване става. Впрочем, само на Wetterlings'carpenter СКОСА е сканди, на всички други е конвекс. На втората снимка се вижда, сега се сещам, че даже не я почистих.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #28 -: 09 Април 2011, 21:30:39 pm »

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #29 -: 10 Април 2011, 09:33:27 am »
Cat прилича ми на нова придобивка ако е така честито със здраве да си го ползваш.Аз отавна ползвам 110мм. серия и почти не ми се налага да ползвам голям нож върши перфектна работа.