Автор Тема: Новини и информация за събития  (Прочетена 15784 пъти)

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
Новини и информация за събития
« -: 05 Октомври 2013, 13:56:27 pm »
Не открих подобна тема, пък ми се стори нужно да се информираме за някакви провеждани събития, които ни касят тематично.
Ден на планинския спасител се провежда на Витоша
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re: Новини и информация за събития
« Отговор #1 -: 05 Октомври 2013, 18:59:24 pm »
Медицина за пътешественици ще се проведе на 19 и 20 октомври 2013 г. в Aula Maxima на болница “Св. Екатерина”. и

Събитието ще се проведе в два дни на два отделни панела – единият ще е насочен към неспециалисти, а другият – към специалисти, които работят в сферата на здравеопазването.

“Медицина за пътешественици” 2013 е част от цикъла събития Академия за пътешественици, организиран от Банско Филм Фест.
Полезна информация и за записвания ТУК

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 123
« Отговор #2 -: 06 Октомври 2013, 13:23:21 pm »
Чудесно е да се публикува предварителна информация за събития интересни за хората от този сайт.Всякакви възстановки на исторически събития ,събори ,походи,поклонения  и тн.Много често научаваме от медиите  едва когато мероприятието вече тече или е приключило така ,че дори и да сме можели да отидем вече е късно.Дори и на обикновени селски събори могат да се открият интересни неща ,необходими ни майстори и тн.

gargo2

• Full Member
Срока изтича -да подкрепим европейската инициатива за минимален гарантиран доход

ВАЖНО,ВАЖНО ,ВАЖНО-На 13януари изтича срока да подкрепим с подписите си европейската инициатива за гарантиран минимален доход .Цяла година са се ослушвали да ни го съобщят а от нашите подписи зависи дали този въпрос ще бъде разглеждан от Европейската комисия .Искате доходи -потърсете КНСБ,информирайте се и подписвайте .За България са необходими 13500подписа с лични данни които са гарантирани (такъв е регламента като за официално гласуване)Времето тече нека не се сърдим сами на себе си и на тези които не са ни информирали навреме .За България гаранитирания минимален доход е определен на 400Е на човек.Всичко това може да стане защото не сме сами но го крият от нас за да изтече срока .Информирайте се от сайта на КНСБ и гласувайте.Бъдещето зависи и от нас ако не сме заспали!!! Пуснах този пост на няколко места но дано не е късно да се раздвижат хората за това го пуснах и тук .Надявам се ,че ще постараете да разпространявате новината макар и доста стара и да подкрепите инициативата.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #4 -: 09 Януари 2014, 20:49:56 pm »
Турих си данните в сайта на КНСБ, става за 1 минута.

Надявам се и други да гласуват, все пак тази инициатива ни касае пряко.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gargo2

• Full Member
« Отговор #5 -: 10 Януари 2014, 08:19:45 am »
Поздравления ,значи все пак е имало смисъл да бия камбаната надявам се ,че и други ще го направят за да спазим срока.

voyslavov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 21
« Отговор #6 -: 10 Януари 2014, 08:48:00 am »
По последни данни квотата за България е достигната, че и мината, но за сега сме само три такива страни, трябват още поне четири, за да стане работата. Разчитаме на Белгия и Холандия, те са горе долу близо, но като цяло слаб интерес в общо европейското ни семейство.

gargo2

• Full Member
« Отговор #7 -: 10 Януари 2014, 11:33:02 am »
Благодаря за информацията .В момента съм доста зает за да следя развитието но поне се радвам ,че сме се представили достойно .Дано все пак начинанието успее макар ,че не беше много рекламирано а сигурно и на Запад е същото .Те си мислят ,че като са по- богати нищо не може да ги изхвърли на улицата и да ровят по кофите но се лъжат .Вярно е ,че много дето не са заслужили ще спечелят но например хитрите евреи гледат преди всичко те какво печелят от една сделка а не дали другия няма да спечели повече .

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #8 -: 02 Март 2014, 00:02:56 am »
Това за мен са глупости на търкалета!!!! И сега си има сума ти законови норми гарантиращи това и онова (по модерному - европейски права) на работниците... 40 часова работна седмица, минимална заплата, годишен отпуск... А  на практика?! Работят над 12ч на ден с договор за 4 часов работен ден - отива им заплатата, стажа и осигуровките. Минимална заплата?! Къде е - на 4 часов работен ден е! И като си приспадне осигуровките... Годишен отпуск?! Ако го вземеш - вземеш! но после знаеш, че твоя "партньор" (човека с който се сменяте 1-2 смяна) също излиза в отпуск, но на негово място не назначават временно друг. И кой бачка вместо него?! Ами... ТИ! Всичко това е реалност в БГ! аз не съм го изпитвал на собствения си гръб, но съпругата ми го е изпитвала. И продължава да го изпитва. И файда от жалбите и сигналите няма. Няма и да има. Подписвайте се колкото си искате, нищо няма да се промени. Тая държава е тръгнала на майната си!!!! Интелигенцията се рови по кофите, хората бачкали цял живот и плащали съвестно данъци живеят в мизерия, родителите по празниците виждат децата и внуците си по скайп от другия край на света, хора умират по коридорите на болниците, на пациентите се гледа като на банкомати, лекарите по погрешка режат здравия крак и дет се вика те лежат на Слънчев бряг... Еми да върви тогава на майната си!!!! Вбесявам се като видя някой да се прави на патриот опиянен от бляскавата ни история (не визирам сегашната инициатива)! Но от какво е опиянен, при условие, че от години четем опровержения на всичко което са ни учили по история?! На кое да вярваме? Понякога за да пиша тук ме пита коя е годината на създаването на българската държава... 681?! Според редица историци не е тя! Напишете в гугъл "12 мита за българската история" и четете!
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #9 -: 02 Март 2014, 00:31:48 am »
Понякога за да пиша тук ме пита коя е годината на създаването на българската държава... 681?!

Точно тук никога не си питан за това. Объркал си форумите. За останалото +1 !!!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #10 -: 02 Март 2014, 08:44:44 am »
Това за мен са глупости на търкалета!!!! И сега си има сума ти законови норми гарантиращи това и онова (по модерному - европейски права) на работниците... 40 часова работна седмица, минимална заплата, годишен отпуск... А  на практика?! Работят над 12ч на ден с договор за 4 часов работен ден - отива им заплатата, стажа и осигуровките. Минимална заплата?! Къде е - на 4 часов работен ден е! И като си приспадне осигуровките... Годишен отпуск?! Ако го вземеш - вземеш! но после знаеш, че твоя "партньор" (човека с който се сменяте 1-2 смяна) също излиза в отпуск, но на негово място не назначават временно друг. И кой бачка вместо него?! Ами... ТИ! Всичко това е реалност в БГ! аз не съм го изпитвал на собствения си гръб, но съпругата ми го е изпитвала. И продължава да го изпитва. И файда от жалбите и сигналите няма. Няма и да има. Подписвайте се колкото си искате, нищо няма да се промени. Тая държава е тръгнала на майната си!!!! Интелигенцията се рови по кофите, хората бачкали цял живот и плащали съвестно данъци живеят в мизерия, родителите по празниците виждат децата и внуците си по скайп от другия край на света, хора умират по коридорите на болниците, на пациентите се гледа като на банкомати, лекарите по погрешка режат здравия крак и дет се вика те лежат на Слънчев бряг... Еми да върви тогава на майната си!!!! Вбесявам се като видя някой да се прави на патриот опиянен от бляскавата ни история (не визирам сегашната инициатива)! Но от какво е опиянен, при условие, че от години четем опровержения на всичко което са ни учили по история?! На кое да вярваме? Понякога за да пиша тук ме пита коя е годината на създаването на българската държава... 681?! Според редица историци не е тя! Напишете в гугъл "12 мита за българската история" и четете!

Съгласен съм с теб. Няма оправия. Подписи, демонстрации, референдуми всичко е бош лаф. Не ги интересува работника, пенсионера, как преживяват с 150 - 200лева пенсия. Интересува ги бездънния им джоб. Не им стигат колосалните заплати(спрямо пенсиите), ами решиха депутати и съветници, още да си увеличат заплатите.
Всичко е лъжа и измама.

emil

• Sr. Member
« Отговор #11 -: 02 Март 2014, 13:48:13 pm »
Колеги, съгласен съм напълно с упреците Ви! Но държавата ни е такава, каквато сме я построили. Това, че има страшно много кривици не означва, че трябва да се превръщаме в примирена аморфна маса от отчаяни индивиди! Смисъл от подписването определено има. А когато кротките и цивилизовани мерки не дават резултат се прибягва до други мерки.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #12 -: 02 Март 2014, 20:04:03 pm »
Снощи малко се бях "обушкрафтил" и искам да се извиня ако съм засегнал някого с поста си. Само да уточня - не се извинявам за това което казах, а за начина по който го казах. Не искам да омаловажавам нечии стремежи към по-добър начин на живот - щом счита за необходимо - да го прави.
Hobo, прав си - не е тук.
Emil, "...не означва, че трябва да се превръщаме в примирена аморфна маса от отчаяни индивиди..." А какво друго бихме могли да правим?! Поне аз не виждам друг вариант освен гражданска война. И за какво?! Тез които са проливали кръв по барикадите от двете страни пак ще си тънат в мизерия, а на власт ще се качат никому неизвестни герои.
С политически средства?! За последните избори един мой приятел се записа в една партия. И знаеш ли как беше подреждането в листата?! Не по образование, професия или нещо такова, а по размера на дарението което си направил на въпросната партия. Демек няма да ни управляват хора с ценз, а хора с финансови интереси.
Въпросното КНСБ не трябва ли да защитава интересите на работниците? Колко пъти са застанали пред дадено предприятие, например пред СИТИАЙ - Враца (италианско шивашко предприятие, незнам дали така се изписва), в събота или неделя и да видят какви тумби излизат от там и да проверят на тия тумби дали им се плаща надлежно за работа през почивните дни?
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #13 -: 02 Март 2014, 23:36:01 pm »
Мен не си ме засегнал с нищо. Напротив. Споделям и подкрепям напълно това, което казваш. За въпроса с отговор 681 само изкоментирах, защото като оставим настрана доколко е верен отговора, то колко трябва един админ да е извън нещата та да го включва в антиспам защитата си когато вече отговора е в базата данни на спамерите. Но това май е извън темата...
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

emil

• Sr. Member
« Отговор #14 -: 03 Март 2014, 21:56:55 pm »
Снощи малко се бях "обушкрафтил" и искам да се извиня ако съм засегнал някого с поста си. Само да уточня - не се извинявам за това което казах, а за начина по който го казах. Не искам да омаловажавам нечии стремежи към по-добър начин на живот - щом счита за необходимо - да го прави.
Hobo, прав си - не е тук.
Emil, "...не означва, че трябва да се превръщаме в примирена аморфна маса от отчаяни индивиди..." А какво друго бихме могли да правим?! Поне аз не виждам друг вариант освен гражданска война. И за какво?! Тез които са проливали кръв по барикадите от двете страни пак ще си тънат в мизерия, а на власт ще се качат никому неизвестни герои.
С политически средства?! За последните избори един мой приятел се записа в една партия. И знаеш ли как беше подреждането в листата?! Не по образование, професия или нещо такова, а по размера на дарението което си направил на въпросната партия. Демек няма да ни управляват хора с ценз, а хора с финансови интереси.
Въпросното КНСБ не трябва ли да защитава интересите на работниците? Колко пъти са застанали пред дадено предприятие, например пред СИТИАЙ - Враца (италианско шивашко предприятие, незнам дали така се изписва), в събота или неделя и да видят какви тумби излизат от там и да проверят на тия тумби дали им се плаща надлежно за работа през почивните дни?
И аз не се чувствувам огорчен. Често достигам до същия извод: дебилщината, наглостта и безочието водят хората до безсилие и отчаяние. В някакъв момент действително ще доведат до гражданска война. Но не бива да се отказваме от гражданската си позиция или да неглижираме възможността си за избор. Май е време Админа да поразчисти излишните коментари в темата, че доста я оспамихме.