Автор Тема: Ревю "Декатлон-България"!  (Прочетена 5695 пъти)

Gergoff

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 104
Ревю "Декатлон-България"!
« -: 10 Септември 2013, 22:59:29 pm »
С много голямо нетърпение очаквах отварянето на този магазин в България. Бях слушал доста суперлативи за него, от мои приятели, пътуващи често в Европа. Бил добре зареден, цените ниски, дори за Европата, качествена стока. Отвориха спортния хипермаркет на 29. 08. Изчаках да мине "лудницата" и днес, 10.09. сложих малко пари в джоба, качих се на колелото и хайде към най-добрия магазин за такива, като мен, които искат по инаква почивка.

Голям и уреден паркинг. Дори и малко паркингче за колелета. Огледах се-никаква камера и охрана наоколо. Викам си-най-много да ми откраднат помпата, чантичката с резервните гуми и чарколяци и километража, но няма като Бай Ганьо да си ги запаша в гащите. Влязох в магазина, наистина е голям. Пред мен-палатки. Пет броя. Ооооо, добре започваме! Нова палатка бе една от мисиите ми в спортния мол. В интернет си бях харесал една, наистина примамливо изглеждаше. На живо доста ме разочарова. Става дума за двуместната Кешуа за 159 лева. Няма, на външната част, дъно. Което, автоматично, вкарва водата, при дъжд, към вътрешната. Както и кал и всички други боклуци. Тая ми беше фаворит. Оказа се, че е доста обемиста, а и тежка-4,4 кг. Не става за носене върху велосипед. След това се "лепнах" за една зелена-цена 200 лева. Пише-разпъване за една минута. Викам си-идеално. За човек, който, когато пътува с колело и почти всяка вечер му се налага да разпъва палатка, а сутрин да сгъва, всяко улеснение е от полза. Освен това бе доста компактна. Обаче седя и се пуля и не разбрах как ще я разпъна за минутка. Обърнах се към служител, който също се учуди на описанието. Каза ми че сигурно може да я разпъне за две минути. Аз се заинатих и му отговорих, че ако ми я разпъне, пред мен, за две, веднага я купувам. Не се пробва! Продължих на вътре в магазина. Щанд за екипировка за ездачи. От езда, освен на жени, не разбирам. Не че и тая я разбирам кой знае колко. Рибарски принадлежности и екипировка. Пак не ми е в темата. Фитнес уреди, горе-долу биваше, но в Метро има по-голямо разнообразие. Много стелажи с дрехи-не е лошо, но цените ми се сториха високи, като знам приятелите ми на какви цени си купуваха блузките и къси гащета от Франция. И, най-накрая, щандът за велосипеди и аксесоари, свързани с тях. Имаше и скъпи-около 2000 лева, само едно беше, шосейно, но основно цените на другите велосипеди бяха около 400-600 лева. Интересно описание имаше една "шосейка": "Предназначено за начинаещи колоездачи, да изминават между 30 и 60 км. дневно." Ако караш повече от 60 сигурно се чупи или стачкува! Марката  B-TWIN във Франция може да е много известна, но на мен нищо не ми говори. Да не казвам, че най-важното, за една "шосейка", тежестта, никъде не бе описана. И тук, на този щанд, преживях истински ужас! Около мен "летяха" десетки хлапета, качени на колела, уж за проба. Свиреха гуми, а аз през пет секунди се обръщах, да следя да не ме блъсне някое. На два пъти само реакцията ми ме спаси някое летящо българче да ме блъсне. Нито можеш да разглеждаш спокойно, нито да се чувстваш спокоен. Охраната, на два-три метра от тях-никаква реакция. На края аз им се скарах и се махнаха. Такава била политиката на магазина, каза ми служител!!!

Продължих да разглеждам, имаше аксесоари разни, каските бяха на, горе-долу, добри цени, но клиновете...... Както и блузките ми се сториха скъпички. Преместих се на щанда с раници и планинска екипировка. Една девойка си хареса термос. Целият бе очукан, сякаш ония хлапета са ритали мач с него. Искаше да си купи такъв-еми няма. Само мострата е. Като стана дума за мостра, исках да легна на един самонадувен дюшек. Стори ми се по-дебел и удобен от моя, но целият беше в стъпки, сякаш стадо слонове са минали през него. На моя въпрос за проба, служителят ми каза, че нямат друг. Само мострата. Та, за термоса. Исках да видя на един колко му е обемът. Никъде по етикетите нямаше такава информация, както и на етикета, с надпис "маде ин чайна" на него. Все пак, казвам си, ще си взема един спиртник. Да, ама не. Спиртници няма. Само "Примус"-и. Ама пък газта свършила. Е, купих си звънче за колелото, да не си тръгвам с празни ръце. Дадох 7 лева за него, макар да знам, че същото го има в по-евтини магазини, на Илиенци, за 4 лева. Просто да не си тръгвам с празни ръце, че скоро, ако не си оправят политиката, няма да стъпя там!
Блажен да е този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи!

hr.zlatarev

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 115
Re: Ревю "Декатлон-България"!
« Отговор #1 -: 12 Септември 2013, 15:22:48 pm »
Явно тия не са случили на "меринджей"..Добре че не се разкарах до там, че се бях наканил.. :(

vanjo

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 854
Re: Ревю "Декатлон-България"!
« Отговор #2 -: 15 Септември 2013, 15:29:42 pm »
От нашия Декатлон "Витоша" си взех една тениска 100% памук марка DOMYOS  за 4,50 лв. и 1 поларче FORCLAZ 20 за 9.00 лв

voinyt

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 19
Re: Ревю "Декатлон-България"!
« Отговор #3 -: 23 Октомври 2013, 12:36:58 pm »
Да ти кажа живея.в Испания и от магазина съм много доволен.
Бтуин е марка на самият магазин, нещата са им средно качество на поносима цена, според мен.
Като цяло цялостните ти проблеми май не идват толкова от магазина, колкото от нашенският манталитет...
Аз ползвам палатка купена от Декатлон и съм доволен от нея. Модел Т2, двуместна, струва 30 евро и тежи 3,4кг. В момента е натоварена на колелото и чака утре да продължа пътуването си.